Ruth Six nieuwe dominee van de Dorpskerk in Jutphaas

Op zondag 14 januari wordt Ruth Six bevestigd als dominee en doet ze haar intrede in de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord (Dorpskerk in Jutphaas). Six vormt samen met ds. Inge Hoek het predikanten team en zal zich onder meer gaan bezighouden met de rol van de kerk in Nieuwegein. Ze zegt daarover: “Ik verlang naar een kerk als huis waar mensen welkom worden geheten in de liefde van God.”

Ruth Six

Ruth Six

Na het vertrek van ds. Hester de Rivecourt eind 2021, is de vacature tweemaal tijdelijk ingevuld door een ambulant predikant. Dat gaf de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een nieuwe vaste dominee die past bij de toekomstplannen van de Dorpskerk. Die is nu gevonden in de persoon van Ruth Six, die afgelopen juli haar theologiestudie heeft afgerond en waarvoor dit haar eerste gemeente is.

Six liep voor haar studie stage in Leiderdorp, Amsterdam en Londen. Ze heeft als vrijwilligerswerk met de zogenaamde ‘koffiets’ door het centrum van Amsterdam gefietst en koffie en broodjes uitgedeeld aan de daklozen. Six: “Het opende mijn ogen voor een kant van het leven waar we vaak onze ogen voor sluiten en het leerde me om uit mijn eigen bubbel te stappen.” Verder rondde ze dit najaar nog een studie filosofie af en schreef ze een scriptie over de zingevingsvragen van jonge mensen in deze tijd.

De protestantse gemeente Nieuwegein-Noord wil een open gemeente zijn. Zo vond onlangs ‘Kerst op straat’ plaats. In samenwerking met de Bazuin en de Nicolaaskerk kon jong en oud wandelend het kerstverhaal beleven. Six zegt over die ambitie van een open gemeente en haar rol: “Ik hoop dat mensen er iets mogen proeven van Gods goede boodschap van trouw midden in de moeilijke omstandigheden van ons leven. En ik zoek hier in Nieuwegein graag naar nieuwe manieren om die boodschap ook vandaag te laten klinken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk